944 handen | introductieavond Taijiquan

16 JANUARI 2019

 

Handen beschermen. Handen genezen.
Van Chinese gevechtskunst naar heilzame bewegingsleer

Taijiquan is geworteld in een eeuwenoude Chinese martiale traditie waarbij taijikrachten worden ontwikkeld. Je leert deze gebruiken in plaats van pure spierkracht. Taijiquan wordt nu onderwezen met de nadruk op het gezondheidsaspect. Een correcte houding is essentiëel. Je leert je energiestroom (qi) te optimaliseren en te kanaliseren zodat je evenwicht ervaart, zowel geestelijk als lichamelijk. Het lichaam beweegt als eenheid. De handen volgen het lichaam. Het lichaam volgt de handen. Door Taijiquan op een correcte manier te beoefenen verminderen rugklachten ontstaan door een verkeerde houding, wordt de bloedsomloop bevorderd zonder het hart te belasten, verwerf je een soepeler lichaam, een beter evenwichtsgevoel en toename van het concentratievermogen. Dit leidt tot een goede fysieke gezondheid in combinatie met een mentaal evenwicht waardoor de levenskwaliteit verbetert.

Tijdens deze introductieavond kan je een taijiquan-demonstratie bijwonen en kennis maken met taijiquan zoals deze gegeven wordt door het Taiji Centrum vzw. Meer informatie kan je terugvinden op www.taijicentrum.org

Shen Zhengyu (Xinjiang °21-04-1965) is de zoon van Dr. Shen Hongxun en Dr. Xia Tingyu. Op jonge leeftijd werd hij assistent van zijn vader en verwierf hierdoor diepgaande kennis in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hij is de oprichter van het Taiji Centrum vzw en ShenBUQIÒ International. Shen Zhengyu geeft naast wekelijkse lessen in België ook TaiJi37Ò, Qi-Daoyin, TaijiWuxiGong, Meditatie en BuqiÒ-opleidingen in België, Corsica, Frankrijk, Nederland en Noorwegen.


Praktisch: 16/01/2019 | OC de Djoelen, Steenweg op Mol 3, 2360 Oud-Turnhout | 19u30-21u00