Klaprozen Remember 100 jaar

Oud-Turnhout en de Groote oorlog

In het kader van de herdenking van het einde van de Groote oorlog, 100 jaar geleden, werden er het hele jaar door reeds tal van activiteiten georganiseerd.

Deze oorlog heeft aan vele soldaten uit Oud-Turnhout  en de hele regio het leven gekost. Ondanks het feit dat de laatste getuigen overleden zijn, blijft de Groote Oorlog voortleven in het collectieve geheugen van ons land. België speelde een belangrijke rol in deze oorlog, niet in het minst door de moedige weerstand van onze soldaten in de IJzervlakte.

Het project ‘100 jaar Groote Oorlog’ wordt opgezet om deze vreselijke gebeurtenissen op een passende wijze te herdenken en onder de aandacht te brengen. De huidige generatie mag die gruwelijke feiten niet vergeten. Tijdens de tentoonstelling in de pastorie van Oosthoven worden de herinneringen aan de Groote Oorlog levendig gehouden met authentieke documenten, foto’s, voorwerpen en uniek beeldmateriaal.

In de periode dat de tentoonstelling loopt, zal de pastorie op een speciale manier verlicht worden door een projectie vanuit de kerktoren.

 

BOEKVOORSTELLING 11 november 2018:
Op 11 november wordt het nieuwe boek ‘Oud-Turnhout en de Groote Oorlog, deel 2’ van Heemkundekring Corsendonca voorgesteld in de Sint-Antonius-Abtkerk van Oosthoven (Polderstraat 33) om 15u. Aansluitend kan je die dag van 16u tot en met 19u het boek afhalen in de pastorie van Oosthoven, waar je tevens de tentoonstelling in het kader van de Groote Oorlog kan bezoeken.

Bestelde je het boek nog niet?

Tot 10 november kunnen niet-leden van Corsendonca het boek bestellen aan de prijs van € 20 per exemplaar. Leden van Corsendonca betalen slechts €15. Vanaf 11 november betaalt iedereen € 25 per exemplaar. Voor ‘Oud-Turnhout en de Groote Oorlog, deel 1 én 2’ betaal je € 39.

Reserveer je boek(en) bij Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine, Kerkstraat 46, of u schrijf het verschuldigde bedrag over naar rekening BE97 1431 0209 7049 van Heemkundekring Corsendonca vzw.

 

TENTOONSTELLING in het kader van de Groote Oorlog
11 t/m 18 november 2018 in de pastorie van Oosthoven, Polderstraat 33, 2360 Oud-Turnhout

Openingsuren: alle dagen van 13u30 tot 17u, op zondagen van 10 tot 17u.

Rondleidingen voor groepen en scholen op afspraak mogelijk buiten de openingsuren

 

THEATERPRODUCTIE 'Fanny' door Turnhoutse Grond
23 november - 20 uur
24 november - 20 uur
25 november - 14.30 uur

Een theaterproductie over het leven van de moedige Turnhoutse dame Fanny Diercxsens- Aubergé(1882 – 1953) tijdens W.O. I.

In 2018 zal het precies 100 jaar geleden zijn dat Fanny Diercxsens, Turnhoutse verzetsheldin en weldoenster, terug thuiskwam na haar gevangenisstraf voor haar verzetsactiviteiten. Dit willen we herdenken met een theaterproductie om zodoende haar persoonlijke geschiedenis, gekenmerkt door haar verdiensten als sociale voorvechter in de kijker te plaatsen.

Praktisch:

Het aantal toeschouwers per voorstelling is beperkt tot 80. Daarom is het aangeraden snel te reserveren!
Tickets kosten 5 €, ter plekke te betalen voor aanvang van de voorstelling.
Reserveer je tickets hier.

Meer info.

Locatie: Pastorie van Oosthoven, Polderstraat 33, 2360 Oud-Turnhout

 

TERUGBLIK