Retrospectieve 2012-2017 ‘Achter de horizon’ | Fotogroep ‘t Slot

2 tot en met 24 september 2017

Retrospectieve 2012-2017 ‘Achter de horizon’

Dichters-collectief “Dichterbij” en “fotogroep ’t slot” | een symbiose van poezie en fotografie


Het fotografisch project ‘Achter de horizon’ dat Fotogroep ’t Slot aanbiedt, bestaat uit twee deelprojecten, enerzijds de Retrospectieve 2012-2017 van Fotogroep ’t Slot en anderzijds de Poëzie-Fotografie symbiose tussen Collectief Dichterbij (Turnhout) en Fotogroep ’t Slot (Wortel).

In de periode 2012-2017 wordt de fotografie van Fotogroep ’t Slot gekenmerkt door diepgang en doorleving. Alles draait om inhoud en deze inhoud geeft bestaansrecht aan de beelden die de fotograaf tentoonstelt. Niet eenvoudig, niet vrijblijvend!

Daarnaast is er het Poëzie-Fotografie project. Een symbiose waarbij de tentoongestelde foto’s ambiëren om een ‘vertaling’ te zijn van de emoties van de fotograaf bij de poëzie van 4 dichters van Collectief Dichterbij.

Fotogroep ’t Slot, Wortel: Marcel De Bruyn (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)
Collectief Dichterbij, Turnhout: Liesbeth Aerts (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

Deelnemende fotografen:
Vic Aerts, Guy Coertjens, Filip Daelman, Marcel De Bruyn, Yvonne Engelen, Jan Jacobs, Peggy Jacobs, Hennie Herijgers, Carla Peerden, Xavier Rombouts, Jos Sommen, Chris Swannet, Ludo Van Deun, Hilde Van Hool, Jolanda Van Nijnatten, Marc Van Overveldt, Ingrid Wuyts

 

Deelnemende dichters:
Liesbeth Aerts, Tom Driesen, Gaby Megens, Lynn Van Hoof

 

Randactiviteiten
Poëzie-happenings, waarbij de dichter poëzie voordraagt in aanwezigheid van de fotograaf op zondagen 10/09/2017 en 24/09/2017 telkens om 14.00 uur.

Deze happenings worden muzikaal ondersteund door jazz-optredens van Chordination op 10 september en Turnhout City Jazzband op 24 september.

Workshop digitale fotografie voor kinderen van 11 tot 16 jaar op zaterdag 2 september van 14.00 tot 16.00 uur.

Creëer je eigen fotoshoot! Zijn selfies je ding? Ben je altijd op zoek naar een nieuwe foto van jezelf om te posten op Facebook? Dan is deze workshop iets voor jou! Schrijf je in: alleen of met je vriend(in). Laat je creativiteit de vrije loop om een originele foto van jezelf te (laten) maken. Zoek de nodige attributen en een super outfit bij elkaar en denk op voorhand na over de pose. Alle foto’s worden tijdens de tentoonstelling via een slideshow gepresenteerd. De 3 beste foto’s worden beloond met een grote kwalitatieve afdruk, af te halen tijdens het laatste weekend.

Openingsuren
za en zo van 10 tot 17 uur
andere dagen op afspraak
Vrije toegang