Erfgoeddag | Zorg vroeger en nu

23 en 30 april 2017

Erfgoeddag | Zorg vroeger en nu

Erfgoeddag 2017 staat in het teken van het thema ‘Zorg’. 
In Eigenaard, een dienstencentrum met assistentiewoningen, kan je terecht voor een boeiende overzichtstentoonstelling van de zorgsector in Oud-Turnhout vroeger en nu. In woord en beeld wordt  'Zorg vroeger en nu'  voorgesteld. De videomontage  'Een leven vol  zorg(en)' toont  op groot scherm alle vormen van zorg in elke levensfase.

Heemkundekring Corsendonca, Eigenaard, Kind en Gezin, SAMANA, het Rode Kruis en Hofke van Chantraine slaan de handen in elkaar en versterken zo de banden tussen de zorg- en de erfgoedsector.

www.corsendonca.be

Locatie
Dienstencentrum Eigenaard, Koning Boudewijnlaan 80, 2360 Oud-Turnhout

 

Oproep | Fotomateriaal

Voor deze tentoonstelling is Heemkundekring Corsendonca nog op zoek naar fotomateriaal in verband met de activiteiten van het Kinderheil (Kind en Gezin): locatie Jeugdlokalen  Gildenhuis of elders, ontvangstlokaal, verpleegster, moeder met baby,  kleedruimte meten en wegen, consultatiebureau kinderarts, e.a.

Ook andere foto’s over Zorg in Oud-Turnhout zijn welkom (Rode Kruis, Kinderopvang, Zorg voor zieken,…).

Bent u in het bezit van interessante informatie, foto’s of voorwerpen rond Zorg? Dan kan u deze tijdens de openingsuren binnenbrengen in het Hofke van Chantraine, Kerkstraat 46 te Oud-Turnhout. Na afloop van de tentoonstelling worden alle foto’s en voorwerpen teruggebracht naar de respectievelijke bruikleengevers.

 

Openingsuren expo
zo: 10 tot 17 uur

Vrije toegang